Zaterdag 4 september: Natuurwandeling aan de vijvers van Oud-Heverlee!

Op zaterdag om 14 uur (stipt!) starten we aan de kerk van Oud-Heverlee. We stappen naar de Koebrug (Weidestraat) voor een exclusieve wandeling, onder leiding van Natuur en Bos.
Van het Agentschap Natuur en Bos krijgen we de kans om in het beschermde deel van de Doode Bemde volledig rond het Zilvermeer te wandelen en zo een uniek stukje Oud-Heverlee te ontdekken.
Aangepast schoeisel is aangewezen!
Voorziene afstand: max. 7km
Voorziene einduur: om 17 uur

Saturday night - live: Het zomerfeest chillt: Goeie muziek, dansen en genieten

Vanaf 17 uur is het zomerterras open aan de parochiezaal.
Een aantal lokale helden speelt muziek. DJ Witse aan de platendraaier!
's Avonds kan je dus gerust een dansje placeren, shaken en chillen of genieten van een drankje en de gezelligheid. Een bal voor populaire mensen!

Zondag 5 september: zomerresto, dorpscafé, kunst in het dorp, optredens, speelgoedruilbeurs

Zondag is traditioneel genieten van mooi weer, van een fijn cultureel programma en van gezelligheid in het groene kader rond de parochiezaal van Oud-Heverlee.

Zomerresto vanaf 12u.

Omwille van Corona, geen barbecue, maar... je kan volop genieten van superlekker eten bij foodtrucks: taco's, pasta's. Vis, vlees, kip, veggie... Voor elk wat wils.

Dorpscafé vanaf 14 u met optreden French Kiss (15 uur).

Aan het plein achter de parochiezaal brengen de drie jazzy muzikanten van French Kiss vanaf 15 uur Franse chansons: Brel, Brassens, Piaf, Noir Desir en vele andere herinneringen. Iets om naar uit te kijken!

Kunst in het dorp van 14 tot 18u.

Traditiegetrouw kan je 's namiddags wandelen in onze dorpskern langsheen de kunstwerken van diverse artiesten.
We hebben op een beperkt aantal locaties creatievelingen aangesproken om hun werk (schilderijen, tekeningen, scrapp metal, keramiek,…) aan je voor te stellen. In de Dorpsstraat, Vaalbeekstraat, in de kerk en in De Sortie kan je het werk ontdekken. Ook in de kerk kan je genieten van een filmprojectie 'Kalaoupapa impressions' - de geschiedenis, natuur van het eiland nabij Hawaï muv leproserie Malokai (Pater Damiaan)
Het plannetje met de locaties en de deelnemende kunstenaars kan je 's namiddags bekomen in de parochiezaal.

Maak kennis met enkele fijne projecten: Iedereen wind in de haren / Bar-buur!


's Namiddags kan je kennis maken met het Riksja-project. De organisatie Iedereen wind in de haren wil wie iets minder mobiel is, de kans bieden om toch nog ergens naar toe te gaan en biedt riksja-ritjes aan. Wie wil kan een ritje uitproberen!
Bar-buur is een tof project dat vanaf september in de parochiezaal en pastorie een stek vindt: vrijwilligers gezocht om met de gasten van Alvinnenberg een zinvolle dagbesteding te ontwikkelen.

Speelgoedmarkt

Ruim je speelgoedkast op en verkoop/ruil je speelgoed op 't pleintje achter de pastorie.

Voeten voor Afrika

Vanaf 12 uur kan je terecht voor een voetmassage. Moniek verwent, ten voordele van projecten in Afrika, je voeten.

Tentoonstelling Big Bill & om 17 uur: Bluesoptreden Özgür Hazar' Blues Syndicate in de Sortie!


Özgür Hazar is misschien wel de Leuvense blues-sensatie van het moment. Als voorproefje voor De Sortie Blues (het weekend volgend op het zomerfeest) brengen ze je helemaal in 'the mood' - tot ze uitgespeeld zijn. In de Sortie kan je 's middags ook de tentoonstelling 70 jaar Big Bill bekijken. Iedereen kent 'ene met hesp en ene met kaas' en misschien ook wel 'amusaose aan de staose'. Nu ook Amusaose aan de Sortie!