Vrijdag 31 augustus: Quiz!

Om 20 uur in de Parochiezaal van Oud-Heverlee

Vlamingen zijn een volk van quizzers. Er wonen zoveel slimme mensen in het dorp dat we haast wikipedia niet meer nodig hebben.
Om na te gaan of er geen intellectuele regressie aan de gang is, organiseren we ieder jaar een peiling, genaamd quiz.

Maximum 5 mensen per quizploeg kunnen lachend hun hoofd breken over vragen die er niet toe doen en hun spaarzaam vergaarde eruditie, hun nutteloze kennis of hun goktalent verzilveren...
Voor liefhebbers van vragen rond actualiteit, pikante onderwerpen, de boekskes, de grote verhalen of de kleine taboes, ontsproten in het deviante hoofd van de Krismaster!
Nodig je buren, vrienden en kennissen uit om een team te vormen. Wedijver tegen de kinderen en kom er achter: - wie is de slimste bij u thuis? Heeft die opleiding nu wel geholpen?

Deelnameprijs: 5 euro per persoon of voordeeltarief voor ploegen met 5 personen: 20 euro per ploeg!
Start om 20 uur. Deuren open vanaf 19.30 uur!

Schrijf je in bij Kris Debruyne (0495 58 15 26) of mail kris.debruyne007@gmail.com.

Zaterdag 1 september: Natuurwandeling!

Op zaterdag om 15 uur (stipt!) starten we aan de Dijlebrug in Korbeek-Dijle voor een leuke wandeling.
Daar vertrekken we via een stukje Doode Bemde naar het plateau van Bertem! Een ideale manier om nieuwe paden te leren kennen!
Gids voor deze wandeltocht: Ernst Gülcher, onze wandelende natuurencyclopedie.
Een unieke belevenis voor kinderen en volwassenen. Trek goede schoenen (of nog beter: laarzen) en stevige kledij aan.
Honden mogen mee (maar aan de lijn!)

Voorziene afstand: max. 7km
Voorziene einduur: om 18.00 uur

Lopen en dansen

Op zaterdag 1 september organiseert de vzw 3050 ook enkele activiteiten in het dorp. Voor kleuters en kinderen uit de lagere school organiseert men om 14 uur de Trettio Femtio Kids Run, doorheen de mooie dorpskern van Oud-Heverlee. Voorinschrijvingen kunnen tot 24 augustus. Voor info: Willem Gilles, 0476 76 91 01 (e-mail: Trettio_Femtio.kids_run@telenet.be)
Ook volwassenen mogen zich (in teams van 4 personen) in hun loopkledij hijsen voor de ClassicOH Estafetteloop (17.30 uur)
's Avonds kan u een dansje placeren op de tonen van DJ Bokke of een rodeostier beklimmen tijdens het Bal Populaire.

Zondag 2 september: aperitiefconcert, barbecue, dorpscafé, kunst in het dorp, workshops, speelgoedruilbeurs, kinderanimatie

Zondag is traditioneel genieten van mooi weer, van een fijn cultureel programma en van gezelligheid in het groene kader rond de parochiezaal van Oud-Heverlee.

Aperitiefconcert Selene's Garden om 12u.

Aansluitend op de eucharistieviering, kan je in de Sint-Annakerk genieten van een fijn aperitiefconcert.
Selene's Garden brengt akoestische pop, bezwangerd door folk, wereldmuziek, jazz en een snuifje rock. Met twee zangeressen, mandoline, accordeon, piano, percussie, gitaren, sax, contrabas en speciaal voor deze gelegenheid nog twee violen en een cello, nemen ze jullie graag mee in een muzikale reis rond de wereld. De Sint-Annakerk is de ideale plek om te luisteren naar hun soms fragiele, maar altijd bijzonder sfeervolle droompop. Een aanrader!
Voor het aperitiefconcert vragen we geen inkom, maar als je het goed gevonden hebt, mag een vrije bijdrage altijd! Na het aperitiefconcert voorzien we natuurlijk ook een aperitiefje: een gratis glaasje bubbels, of een fruitsapje (voor BOB). Op die receptie vieren we ook de afronding van de werken aan de dorpskern (Bogaardenstraat en Dorpsstraat)

Barbecue vanaf 12u.

Je kan volop genieten van een superlekkere barbecue aan bijzonder democratische prijzen (kind: 7 €/ volwassene: 12 €). Vis, vlees, delicieuze slaatjes... Voor elk wat wils.

Dorpscafé met optreden vanaf 14 u.30.

Aan het plein achter de parochiezaal zal de bluegrass-groep de M-City Ramblers sfeervolle muziek brengen vanaf 14.30 uur. Een bijzonder warme ervaring!

Voeten voor Afrika vanaf 12u.

Op het feestterrein kan je terecht voor een voetmassage.
Voetzoolreflexologe Moniek Beck verwent, ten voordele van projecten in Afrika, je voeten.

Kunst in het dorp van 14 tot 18u.

Traditiegetrouw kan je 's namiddags weer wandelen in onze dorpskern langsheen de kunstwerken van diverse artiesten.
Er is voor elk wat wils: schilderijen, fotografie, beelden, keramiek,…
Het plannetje met de locaties en de deelnemende kunstenaars kan je 's namiddags bekomen in de parochiezaal.

Workshop vogelhuisjes!

's Namiddags voorzien we een workshop om nestkastjes te bouwen. Na het insecten-hilton vorig jaar nodigen we kinderen en volwassenen uit voor een coöperatief project! We kunnen hiervoor rekenen op de medewerking van de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud. De kostprijs van een nestkastje bedraagt 6 euro. Het zomerfeestcomité betaalt de helft, dus voor 3 euro heb je je eigen nestkastje!

Voor de artistieke meerwaardezoeker: Aquarelworkshop (om 16 u.) in de pastorie.

Leon Deborger wil de liefde voor aquarelschilderen aanwakkeren en je artistieke carrière kickstarten. Plaatsjes zijn beperkt. Wie interesse heeft kan inschrijven in het begin van de namiddag!

Word vereeuwigd!

Niet alleen geeft Leon Deborger je een initatie aquarelschilderen, maar voor het goede doel wil hij ook cartoons maken van iedere dappere die zich hiervoor aanmeldt. Een geweldig cadeau! En Brecht (van De Sortie) en Tom schenken iedere Oud-Heverleenaar de kans om een fotootje te maken. Ze stellen hun Fotostand ter beschikking en bezorgen je misschien een prachtige herinnering aan een hopelijk warme dag!

Speelgoedmarkt

Ruim je speelgoedkast op en verkoop/ruil je speelgoed op 't pleintje achter de pastorie.

Voeten voor Afrika

Vanaf 12 uur kan je terecht voor een voetmassage. Moniek verwent, ten voordele van projecten in Afrika, je voeten.

Kindergrime / Gekke kapsels / Springkastelen