Zondag 2 september: aperitiefconcert, barbecue, dorpscafé, kunst in het dorp, workshops, speelgoedruilbeurs, kinderanimatie

Zondag is traditioneel genieten van mooi weer, van een fijn cultureel programma en van gezelligheid in het groene kader rond de parochiezaal van Oud-Heverlee.

Aperitiefconcert Selene's Garden om 12u.

Aansluitend op de eucharistieviering, kan je in de Sint-Annakerk genieten van een fijn aperitiefconcert.
Selene's Garden brengt akoestische pop, bezwangerd door folk, wereldmuziek, jazz en een snuifje rock. Met twee zangeressen, mandoline, accordeon, piano, percussie, gitaren, sax, contrabas en speciaal voor deze gelegenheid nog twee violen en een cello, nemen ze jullie graag mee in een muzikale reis rond de wereld. De Sint-Annakerk is de ideale plek om te luisteren naar hun soms fragiele, maar altijd bijzonder sfeervolle droompop. Een aanrader!
Voor het aperitiefconcert vragen we geen inkom, maar als je het goed gevonden hebt, mag een vrije bijdrage altijd! Na het aperitiefconcert voorzien we natuurlijk ook een aperitiefje: een gratis glaasje bubbels, of een fruitsapje (voor BOB). Op die receptie vieren we ook de afronding van de werken aan de dorpskern (Bogaardenstraat en Dorpsstraat)

Barbecue vanaf 12u.

Je kan volop genieten van een superlekkere barbecue aan bijzonder democratische prijzen (kind: 7 €/ volwassene: 12 €). Vis, vlees, delicieuze slaatjes... Voor elk wat wils.

Dorpscafé met optreden vanaf 14 u.30.

Aan het plein achter de parochiezaal zal de bluegrass-groep de M-City Ramblers sfeervolle muziek brengen vanaf 14.30 uur. Een bijzonder warme ervaring!

Voeten voor Afrika vanaf 12u.

Op het feestterrein kan je terecht voor een voetmassage.
Voetzoolreflexologe Moniek Beck verwent, ten voordele van projecten in Afrika, je voeten.

Kunst in het dorp van 14 tot 18u.

Traditiegetrouw kan je 's namiddags weer wandelen in onze dorpskern langsheen de kunstwerken van diverse artiesten.
Er is voor elk wat wils: schilderijen, fotografie, beelden, keramiek,…
Het plannetje met de locaties en de deelnemende kunstenaars kan je 's namiddags bekomen in de parochiezaal.

Workshop vogelhuisjes!

's Namiddags voorzien we een workshop om nestkastjes te bouwen. Na het insecten-hilton vorig jaar nodigen we kinderen en volwassenen uit voor een coöperatief project! We kunnen hiervoor rekenen op de medewerking van de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud. De kostprijs van een nestkastje bedraagt 6 euro. Het zomerfeestcomité betaalt de helft, dus voor 3 euro heb je je eigen nestkastje!

Voor de artistieke meerwaardezoeker: Aquarelworkshop (om 16 u.) in de pastorie.

Leon Deborger wil de liefde voor aquarelschilderen aanwakkeren en je artistieke carrière kickstarten. Plaatsjes zijn beperkt. Wie interesse heeft kan inschrijven in het begin van de namiddag!

Word vereeuwigd!

Niet alleen geeft Leon Deborger je een initatie aquarelschilderen, maar voor het goede doel wil hij ook cartoons maken van iedere dappere die zich hiervoor aanmeldt. Een geweldig cadeau! En Brecht (van De Sortie) en Tom schenken iedere Oud-Heverleenaar de kans om een fotootje te maken. Ze stellen hun Fotostand ter beschikking en bezorgen je misschien een prachtige herinnering aan een hopelijk warme dag!

Speelgoedmarkt

Ruim je speelgoedkast op en verkoop/ruil je speelgoed op 't pleintje achter de pastorie.

Voeten voor Afrika

Vanaf 12 uur kan je terecht voor een voetmassage. Moniek verwent, ten voordele van projecten in Afrika, je voeten.

Kindergrime / Gekke kapsels / Springkastelen